„ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT” - Primaria Sectorului 3 – Bucuresti
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe
Datele dumneavoastră personale sunt prelucrate de Primăria Sectorului 3, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679, în scopul indeplinirii atribuțiilor legale.
Datele pot fi dezvăluite unor terți în baza unui temei legal justificat. Vă puteți exercita drepturile prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/679, printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă pe adresa Primăriei Sector 3.
X

Acasa PresaEvenimente

„ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT”

Primăria Sectorului 3 și British American Tobacco au lansat, alături Green Academy, astăzi,  1 octombrie, campania „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT.

Prin implementarea acestui  proiect pilot în Sectorul 3 și în premieră pentru România, chiștoacele de țigară vor fi colectate selectiv și valorificate energetic.

Valorificarea energetică a chiștoacelor este o tehnologie dezvoltată recent, cu exemple de succes în state precum Canada și Statele Unite ale Americii, dar și în câteva state din Europa precum Franța, Germania sau Marea Britanie. Preocuparea în acest domeniu reflectă nevoia reducerii impactului asupra mediului și importanța dezvoltării sustenabile a comunităților.

Campania „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT” subliniază atât importanța alegerilor informate și asumate, cât și impactul pe care acestea îl au asupra mediului și comunității.

Campania a debutat în Sectorul 3 al Capitalei, un sector care și-a asumat rolul de lider în domeniul sustenabilității mediului și al păstrării curățeniei, cu o serie de soluții inovative implementate deja în privința reciclării deșeurilor. Implicarea Primăriei Sectorului 3 reflectă prioritatea acordată dezvoltării unui oraș cât mai curat, dar și o înțelegere corectă a nevoii de informare și conștientizare a publicului în privința colectării sustenabile a deșeurilor.

Este esențial să avem un stil de viață sănătos, să facem mișcare, să ne alimentăm adecvat și să încercăm pe cât posibil să eliminăm factorii dăunători din obiceiurile noastre. Sigur, fumatul este un obicei de evitat. Dacă alegerile personale sunt... personale, în schimb păstrarea curățeniei ne privește pe toți cei care ne dorim civilizație. Campania lansată alături de BAT completează demersurile Primăriei Sectorului 3 pentru un #SectorCurat, fiind, și de această dată, primii în România care implementăm un sistem modern de colectare a resturilor de țigarete și transformarea lor în ceva util. Economia circulară este esențială, iar marile orașe ale lumii adoptă proceduri moderne în această direcție”, a declarat domnul Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Credem în alegeri informate și asumate și mai credem că fiecare dintre noi are un rol în asigurarea unui oraș curat. Tocmai de aceea, îndeosebi acum când tehnologia permite valorificarea energetică a chiștoacelor, vrem să încurajăm fumătorii să-și arunce chiștoacele acolo unde le este locul: în scrumiere, nu pe stradă”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice, British American Tobacco Aria Europa Centrală și de Sud.

Mucurile de țigară colectate selectiv vor ajunge în centrul de transfer al

Direcției Salubritate Sector 3, unde vor fi supuse unui proces de tratare, și ulterior transferate către o instalație de coincinerare cu recuperare de energie, cu o capacitate de peste 12 tone/oră. Prin valorificarea energetică a mucurilor de țigară colectate selectiv scade cantitatea de resurse naturale utilizate în procesul tehnologic de fabricație a cimentului. Datorita compoziției, mucurile de țigară vor arde în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosfera a oricăror gaze nocive”, a explicat Andrei Dinescu, Director Marketing Green Academy

Campania demarată de BAT alături de Primăria Sectorului 3 și de Green Academy are rolul de a deveni un reper pentru demersuri similare în alte zone ale Bucureștiului și în alte orașe, dar și în privința conștientizării la nivel individual a impactului pe care alegerile noastre le au asupra mediului și a comunității în care trăim.

 

Serviciul Presă

021.318.03.35

presa@primarie3.ro

Cele mai noi

Desi se fac toate eforturile pentru a se asigura corectitudinea datelor oferite, va rugam sa contactati directiile si serviciile Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti pentru confirmarea informatiilor prezentate.
Toate materialele prezentate in acest website sunt proprietatea Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti. Nu puteti folosi aceste materiale fara acordul Primariei Sectorului 3 al Municipiului Bucuresti